Loslaten geeft ruimte voor vernieuwing

Loslaten is beweging en hoort bij het leven

Ken je dit gevoel: Je ‘weet’ dat je bepaalde dingen, patronen of mensen eigenlijk moet loslaten maar om de een of andere reden houd je eraan vast?
Of ken je misschien de situatie van ontslag, een verbroken relatie of het verlies van een dierbare? Je had geen keuze en moest loslaten. Iedereen krijgt ermee te maken in het leven.  

Loslaten kan heel moeilijk zijn
Vooral als je perfectionistisch bent of graag controle wilt houden. Het kan angst oproepen voor het onbekende. Je weet niet of en wat er voor in de plaats komt. Soms houden we zelfs onbewust vast aan dingen die pijnlijk voor ons zijn. Dan is de angst voor het onbekende groter dan het verlangen naar verandering. We zitten vast in onszelf.

Loslaten kan zijn alsof je springt en niet weet waar je terecht komt. Terwijl we weten dat loslaten juist ruimte geeft voor vernieuwing, nieuwe ontmoetingen en energie. Mijn ervaring is dat loslaten een stap voor stap proces is. Je kunt leren hoe je er steeds beter mee om kunt gaan. Het leven is een continue stroom van verandering. Onze ziel verlangt naar het beste voor ons en wij zijn dat ook waard. Onze creatieve stroom is gebaat bij loslaten en vernieuwen.

Ik heb het ervaren in mijn carrière, vriendschappen en in mijn relaties. Soms ging het organisch, soms onverwachts en was het moeilijk om mee om te gaan. Stuk voor stuk waren het inspirerende levenslessen. Vooral doordat ik met terugwerkende kracht er ook zo naar ben gaan kijken. Een aantal transformerende ervaringen waren voor mij het loslaten van mijn functie als algemeen directeur,  van de relatie met de vader van mijn zoon en het overlijden van mijn vader. Door mijn emoties te doorvoelen en een plek te geven, zie ik wat het geschenk van deze ervaringen is.

Mijn tips om loslaten deel van je leven te laten zijn
1. Acceptatie van datgene wat of de persoon die je los mag laten
2. Negatieve gedachten over de situatie loslaten
3  Vol aandacht voelen wat dit met je doet
4. Bewust kijken naar jouw gedrag en aandeel in de situatie
5. Vraag jezelf: Wat vind ik belangrijk in mijn leven?
6. Focus en doe wat je echt wilt, diep van binnen, vanuit je passie

Tip om het loslaten bewust af te sluiten

Als je voelt dat je hebt losgelaten en je wilt bewust afsluiten om ruimte te maken voor iets nieuws, kan het helpen om voor jezelf een ritueel of meditatie te doen. Om op een symbolische wijze afscheid te nemen.  Vooral bij situaties die veel impact in je leven hebben kan dit heel krachtig en bevestigend werken.

Persoonlijke groei
Loslaten is een proces van persoonlijke groei. Wanneer je het positieve kunt zien in wat je hebt meegemaakt, ook al waren het vervelende ervaringen, kun je daarvan groeien in het heden.  Door het negatieve om te buigen naar iets positiefs, maak je het draagbaar voor jezelf op emotioneel vlak.  Accepteer wat er is. De lessen die je krijgt op je levenspad, kun je aan. Ze zijn precies bedoeld voor jou omdat je er een rijker mens van wordt.

Hoe ervaar jij het loslaten in jouw leven? Ik hoof het graag van je.

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *