Jouw keuze bepaalt jouw succes

Hoe maak je een keuze die passend is voor jou en die je succes oplevert?
Beslissingen maken we elke dag en ze variëren in belangrijkheid. Toch bepalen ze onze werkelijkheid en het verloop van ons leven. Ze zijn bepalend voor wie we zijn. Elke dag kunnen we onze realiteit en leven opnieuw vorm geven.

Beslissingen maken we soms bewust maar vele ervan zijn onbewust.
Zo blijft je huidige situatie in stand. En dat is niet altijd prettig, vooral als je iets wilt veranderen in je leven of werk en je vraagt je af hoe?

Veel beslissingen zijn gebaseerd op eerdere ervaringen en soms ook om pijn, in wat voor vorm dan ook, te vermijden. Die pijn heeft te maken met angst. Namelijk de angst voor afwijzing, falen, verdriet of succes. In plaats van te kijken naar wat je wilt creëren in de toekomst.

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om iets te veranderen.
In mijn leven en werk ben ik stap voor stap gegroeid. Om op een andere manier naar mijzelf, mijn vrouw-zijn,  mijn gewoontes en levensstijl en de liefde te kijken was een uitdaging. Uit de comfortzone stappen vraagt om commitment en eerlijkheid.    

Het verschil tussen een beslissing en een keuze
Een (onbewuste) beslissing komt voort uit willen en ratio. Je mind en ego kunnen een sterke invloed hebben.
Een bewuste keuze komt voort uit je hart en je gevoel. Daarna is er afstemming met je ratio.
Iets ‘willen’ vanuit ratio en daarop je keuze baseren maakt je meestal ongelukkig. ‘Willen maakt geen verschil.’ Je mag jezelf uitnodigen om naar je hart en intuitie te luisteren wanneer je een keuze gaat maken.

Dus het is belangrijk om jezelf af te vragen vanuit welke plek je iets besluit of kiest. Maak altijd de verbinding met je hart en je gevoel voordat je een keuze maakt. Daarna komt je ratio om de hoek kijken.

De oefening die je kunt doen voordat je een keuze maakt:

  • Sluit je ogen en adem drie keer diep in
  • Maak verbinding met je hart
  • Voel de expansie en de rust als je naar je buik ademt
  • Maak de verbinding tussen je gevoel en je hart
  • Luister in stilte naar jezelf en het antwoord dat je ontvangt

Zo maak je een bewuste keuze in plaats van een snelle beslissing.

Doe dit voor alle belangrijke dingen waarover je een knoop door te hakken hebt. Of dit nu gaat over je werk of je relaties. Je bent dan meer in lijn met wie je bent en je verlangens.

Ik ben heel benieuwd wat je zult ervaren en ook hoe de keuzes die je maakt zullen uitpakken. Het is zeker dat je vaker een goed gevoel zult hebben over de richting die je kiest.

Wil jij ook leren hoe je je hart, gevoel en hoofd verbindt? En hoe je leeft en werkt vanuit je vrouwelijke kracht? Onderzoek dan hoe jij dit nu doet en of je begeleiding nodig hebt.

Het heeft mij onder andere geholpen om over mijn angsten heen te stappen en om op een podium voor groepen te staan. Ik voel mij vitaler, ervaar meer vreugde. Ik omarm mijn sensualiteit en creatiekracht.  Boven alles heeft het mijn persoonlijke, psychologische en spirituele ontwikkeling een boost gegeven.

Het heeft mij ook geholpen om over mijn angst voor afwijzing te stappen. Om mijn hart te blijven volgen omdat ik geloof in mijn boodschap dat er meer vrouwen in hun kracht kunnen staan. En dat de wereld dit ook nodig heeft.

Hoe bewust maak jij jouw keuzes? Waardoor laat jij je leiden?

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *