Hoe kun je met meer plezier mediteren?

Het is iets wat zo deel uitmaakt van mijn leven dat ik het belangrijk vindt om met je te delen.

Meditatie is geen optie maar een must. Als jij een vrouw bent die:

 • Persoonlijke ontwikkeling belangrijk vind
 • Gelukkig wil zijn
 • Meer wil vertrouwen op haar intuitie
 • Minder stress wil ervaren in haar werk en leven
 • Minder wil luisteren naar de stemmen in je hoofd
 • Haar gezondheid belangrijk vind
 • Meer succes en vervulling wil ervaren
 • In een vervullende en gezonde relatie wil zijn

Saai of sexy en bekrachtigend?
Tijdens een vakantie in een luxe Spa Hotel in Monaco maakte ik in 1999 voor het eerst kennis met meditatie. Eerlijk gezegd was het zo relaxed dat ik binnen een paar minuten sliep. Eenmaal thuis was ik het zo weer vergeten. Diverse meditatie vormen heb ik sindsdien uitgeprobeerd.
Toch duurde het tot 2012 voordat ik als het ware verliefd werd op de bijzondere meditaties die ik leerde tijdens mijn opleiding voor vrouwelijk leiderschap. Ik ben Art of Feminine Presence teacher en geef deze meditaties door. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen die hun vrouwelijke energie, aanwezigheid (presence) en levensenergie in hun lichaam willen vergroten. Ik ben geraakt door de intensiteit en de diepgang van deze meditaties die zoveel impact hebben gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling.

Routine & Walk my talk
Het voelt zo goed om te doen dat ik het liefst mijn dag hiermee begin en eindig. Sinds 2011 doe ik mijn meditaties. Er zijn perioden geweest dat ik het niet dagelijks deed of soms weken oversloeg en dat merkte ik direct! Door het een onderdeel te maken van mijn ochtend routine is het gemakkelijk om te doen en vol te houden.
Gedurende de dag voel ik me gelukkiger, meer in evenwicht en open. Vervelende gedachten of zorgen gaan weg. Ik voel meer ruimte voor inzichten. Ik geniet met open hart van kleine dingen en ben helemaal mezelf.

Vier tips voor jou om met meer plezier te mediteren
De bewegingsmeditatie uit Art of Feminine Presence is gebasseerd op de vier tips die ik je hieronder ga geven. Als je deze tips volgt, kun je op een aangename manier mediteren:
1. Beweeg op een heel subtiele, vertraagde manier. Dat kun je bijvoorbeeld doen met je handen. Of doe dit met je armen, je benen of je hoofd en nek.
2. Voel de interne ruimte in je lichaam dat je beweegt. Zijn dat bijvoorbeeld je handen, focus dan op de energetische ruimte en ontspanning in je handen.
3. Voel je verticale lichaam, dat wil zeggen, voel je benen, je buik, je hart, je hoofd. Wordt je bewust van je gehele lichaam.
4. Zet muziek aan waar je blij van wordt, die voor jou heel ontspannend en mooi is. Beweeg subtiel op de muziek. Doe het minimaal vijf minuten om het effect van focus en verstilling van je geest te bemerken.

Hoe extatisch kan meditatie zijn?
Ik heb er mijn missie van gemaakt om vrouwen meer in hun vrouwelijke kracht te laten staan.  Ik heb het geluk dat ik daar krachtige meditaties en praktische oefeningen voor kan inzetten. Ik wil zoveel mogelijk vrouwen daarmee kennis laten maken omdat het je helpt te gronden en het je een extatisch gevoel geeft.  

De unieke Feminine Presence Mediation, een krachtige bewegingsmeditatie en andere meditaties die gericht zijn op mijn vrouwelijke energie hebben ervoor gezorgd dat ik:

 • mijn sensualiteit en vrouwelijkheid nu volledig omarm
 • meer passie voel in mijn leven, in mijn werk en in mijn relatie
 • oude pijn in eigendom heb genomen en heb geheeld
 • mijn hart en buik (mijn sensualiteit en seksualiteit) met elkaar verbonden heb en mijn intuitie beter volg
 • beter luister naar de flow van mijn vrouwelijke energie en bewustere keuzes maak
  Kortom ik voel me volledig vrouw, bewust van mezelf en mijn grenzen en voel mij helemaal vrij om mezelf te zijn.

Meditatie kun je leren van iemand die dit als ‘way of life’ heeft. Het integreren van meditatie vraagt om compassie en commitment. Het is net als sporten of een instrument bespelen en vraagt om training. Als je interesse hebt om dit te ook leren, begeleid ik je met alle plezier.  

De specifieke Feminine Presence Mediation leer je in persoon tijdens het Feminine Presence & Leadership programma. Tezamen met andere oefeningen in de diverse modules die je helpen om je vrouwelijk leiderschap te staan. Je leert praktische oefeningen op het gebied van mindset, presence (aanwezigheid),  schaduwwerk, impact en vrouwelijk leiderschap.

Wat levert dit je zoal op?  
Denk aan het vergroten van je zelfvertrouwen, zichtbaarheid en impact. Je ervaart meer kalmte in je hoofd, je vergroot je aanwezigheid, je vergroot je  zakelijke en magnetische aantrekkingskracht. Het is voor vrouwen die gezien en gehoord willen worden!

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met meditatie. Laat het mij weten.

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *