Hoe kun je met meer plezier mediteren?

Meditatie levert je zoveel voordelen op dat ik graag met je deel hoe je op een aangename manier kunt mediteren. Zonder dat het saai wordt. Voel je bekrachtigd en vrouwelijk.

Meditatie is een verrijking als jij een vrouw bent die:

 • Persoonlijke ontwikkeling belangrijk vind
 • Meer wil vertrouwen op haar intuïtie
 • Minder stress wil ervaren in haar werk en leven
 • Minder wil luisteren naar de stemmen in je hoofd
 • Haar gezondheid belangrijk vind
 • Meer succes en vervulling wil ervaren
 • In een vervullende en gezonde relatie wil zijn

Meditatie: Saai of bekrachtigend?
Voor sommige mensen is stilzitten op een meditatiekussen prima, voor anderen een uitdaging. Lange tijd behoorde ik tot de laatste categorie. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat het om trainen gaat en de passende meditatievorm voor mij te vinden. Er zijn zoveel manieren om te mediteren. Wandelen in stilte is bijvoorbeeld een vorm van meditatie.
In 2012 werd ik als het ware verliefd op de bijzondere meditaties die ik leerde tijdens mijn opleiding voor vrouwelijk leiderschap. Ik ben Art of Feminine Presence teacher en geef deze meditaties door. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen die hun vrouwelijke energie, bewuste aanwezigheid (presence en impact) en levensenergie willen vergroten. Ik ben geraakt door de intensiteit en de diepgang van deze meditaties en oefeningen. Zij hebben veel impact op mijn persoonlijke ontwikkeling.

Routine is de sleutel
Routine is een sleutel om het gemakkelijk te doen en vol te houden. Sinds 2011 mediteer ik en is het deel van mijn leven. Er zijn perioden geweest dat ik het niet dagelijks deed of soms weken oversloeg en dat merkte ik direct!

Mijn tip voor jou: Zorg dat je een moment kiest om het in te plannen. Dat kan al vanaf 5 minuten in je ochtend routine.
Het resultaat is dat je gegrond, open en bewuster bent. Vervelende gedachten of zorgen gaan weg. je voelt meer ruimte voor inzichten. Je bent in verbinding met jezelf en in balans. Daardoor ben je beter in verbinding met anderen.

Vier tips voor jou om met meer plezier te mediteren
De bewegingsmeditatie uit Art of Feminine Presence is gebaseerd op de vier tips die ik je hieronder ga geven. Als je deze tips volgt, kun je op een aangename manier mediteren:
1. Beweeg op een heel subtiele, vertraagde manier. Dat kun je bijvoorbeeld doen met je handen. Of doe dit met je armen, je benen of je hoofd en nek.
2. Voel de interne ruimte in je lichaam dat je beweegt. Zijn dat bijvoorbeeld je handen, focus dan op de energetische ruimte en ontspanning in je handen.
3. Voel je verticale lichaam, dat wil zeggen, voel je benen, je buik, je hart, je hoofd. Wordt je bewust van je gehele lichaam.
4. Zet muziek aan waar je blij van wordt, die voor jou heel ontspannend en mooi is. Beweeg subtiel op de muziek. Doe het minimaal vijf minuten om het effect van focus en verstilling van je geest te bemerken.

Hoe bekrachtigend kan meditatie zijn?
Het is verrassend hoe bepaalde meditaties je helpen om te ontspannen en tegelijkertijd je levensenergie te laten stromen. Het is mijn missie om vrouwen meer in hun vrouwelijke kracht te laten staan.  Daarvoor zet ik krachtige meditaties en praktische oefeningen in. Het helpt je om te gronden en in elke situatie bewust aanwezig te zijn. Je kunt de wereld aan.  

De unieke Feminine Presence Mediation is een krachtige bewegingsmeditatie. Deze en andere meditaties/oefeningen die gericht zijn op onze vrouwelijke energie en het verhogen van je bewustzijn. Ze zorgen ervoor dat je:

 • jouw sensualiteit en vrouwelijkheid volledig omarmt
 • meer passie voelt in jouw leven, in je werk en in je relatie
 • jouw hoofd, hart en buik (sensualiteit) met elkaar verbind
 • jouw intuitie ontwikkelt
 • jouw grenzen beter voelt en aangeeft
 • beter luistert naar de flow van jouw energie en bewustere keuzes maakt
  Kortom je voelt je op en top vrouw, je bent krachtig aanwezig en voelt je vrij om jezelf te zijn.

Het integreren van meditatie vraagt om compassie en commitment. Het is net als sporten of een instrument bespelen en vraagt om training. Als je interesse hebt om dit te ook leren, begeleid ik je met alle plezier.  

De specifieke Feminine Presence Mediation leer je tijdens het Feminine Presence & Leadership programma. Tezamen met andere oefeningen in de diverse modules die je helpen om je vrouwelijk leiderschap te staan. Je leert praktische oefeningen op het gebied van mindset, presence (aanwezigheid),  schaduwwerk, impact en vrouwelijk leiderschap.

Wat levert dit je zoal op?  
Denk aan het vergroten van je zelfvertrouwen, zichtbaarheid en impact. Je ervaart meer kalmte in je hoofd, je vergroot je aanwezigheid, je vergroot je  zakelijke en magnetische aantrekkingskracht. Het is voor vrouwen die gezien en gehoord willen worden!

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met meditatie. Laat het mij weten.

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *