Hoe de start van je dag jouw doelen ondersteunt

Door aan het begin van je dag een bepaalde routine uit te voeren, voel je je de hele dag energiek!

Mogelijk heb je nieuwe ideeën, werk je aan je carrière of bedrijf of heb je bepaalde doelen. Die kunnen gaan over je gezondheid, werk, familie, vrienden of relatie. Ik ga de belangrijkste stap om te zorgen dat je je fit en energiek voelt, met je delen. Zodat je jouw doelen makkelijker kunt halen.

Op het internet is er een schat aan informatie te vinden. Hoe distilleer je hieruit wat voor jou werkt? En nog belangrijker, hoe breng je dit in de praktijk? Het moeilijkste voor de meeste mensen is hiermee beginnen en het vol te  houden. 

De nummer 1 tip die ik je kan geven is je ochtendroutine.

Die kan hier goed bij helpen en ik geef je een voorzet hoe je je dag kan beginnen. Het belangrijkste is om je gewoonten zo te veranderen dat je dit graag wilt doen. Omdat je voelt dat dit voor je werkt. Veel mensen hebben goede voornemens die ze moeilijk volhouden. In de waan en drukte van de dag verdwijnen ze naar de achtergrond.

Er is een oplossing. Een kleine verandering in je ochtend routine kan je helpen om jouw prioriteiten vast te houden. En je helpen om elke dag een top dag te hebben.

7 Stappen voor jouw ochtendroutine om vol energie je dag te starten

Neem minimaal 30 minuten de tijd om je dag bewust te beginnen en merk hoe je je dag stralend en vol energie start. Doe dit gedurende een maand om te merken hoe dit je leven, je focus en je gezondheid ten goede komt. Op een manier die je je niet kunt voorstellen. Ga deze uitdaging voor een maand aan. Ongeacht hoe je je voelt de eerste dag of week. Bij het invoeren van nieuwe gewoontes ervaren veel mensen weerstand. Allerlei excuses komen voorbij om het vooral niet te doen. Je kan er eerder voor opstaan en je zult versteld staan over het resultaat.

  1. Doe een ademhalingsoefening. Na het afgaan van je wekker, kun je dit zelfs direct in je bed doen. Je ademt heel bewust naar je buik en je hart en wordt je bewust van je gehele lichaam. Doe dit ongeveer 2 minuten. Zeg goedemorgen tegen jezelf en voel je dankbaar om je lichaam die je deze dag in staat stelt te doen wat jij wilt.
  • Drink een glas warm water na het opstaan. Je kunt hieraan een halve uitgeperste citroen en/of een eetlepel biologische appelazijn toevoegen. Dit helpt om toxines af te voeren, je spijsvertering te stimuleren en het hydrateert je lichaam.
  • Neem 5 minuten tijd voor dankbaarheid en gebed. Veranker je mindset voor die dag door je te verbinden met jezelf en het grotere geheel en te voelen waarvoor jij dankbaar bent in jouw leven. Dankbaarheid is heel krachtig en helpt je in een positieve houding tijdens je dag.
  • Neem minimaal 5 minuten om te bewegen. Begin je dag met stretchen of yoga oefeningen. Daarna kun je  lopen, eventueel een interval doen, touwtje springen of op een kleine trampoline springen. Zelfs 5 minuten actieve fysieke beweging zorgt er al voor dat je bloed goed doorstroomt en je je beter voelt om de dag lekker te beginnen. Als je meer tijd reserveert is het ook heerlijk om te sporten of een wandeling buiten te maken. Er gaat niets boven de frisse lucht, de geluiden van vogels en hopelijk de ochtendzon.
  • Neem minimaal 5 minuten de tijd voor meditatie. De gunstige effecten van meditatie zijn divers. Het vermindert stress. Je bloeddruk gaat omlaag. Klachten zoals slapeloosheid, angst en twijfels verminderen en verdwijnen. Je concentratie, creativiteit en leervermogen, geheugen verbeteren. Als je net begint met mediteren is 5 minuten prima. Verleng je meditatie na verloop van tijd of plan op een ander moment nog een meditatie.
  • Zorg voor een goed ontbijt. Geef je lichaam brandstof om de dag goed door te komen. Het is voedzaam als het bestaat uit goede koolhydraten, vetten en eiwitten. Bijvoorbeeld: havermout met fruit, groene smootie, zelfgemaakte bouillon of omelet met groenten. Wordt je bewust van wat je eet en hoe je je daarbij voelt. Gedurende de dag drink je voldoende water.
  • Neem een douche en sluit af met een koude douche. Voordat je gaat douchen kun je met een harde borstel jezelf masseren. Ideaal voor je doorbloeding.  Met een heerlijk en huidvriendelijk product onder de douche om je zintuigen te prikkelen. Sluit af met een koude douche om je lichaam te activeren en je immuunsysteem een boost te geven.

Het volgen van deze stappen zorgen voor een blijvende verandering in je levensstijl. Je voelt je energieker en begint je dag stralend! Gegarandeerd dat iedereen opmerkt hoe goed jij je voelt.

Wat is jouw ideale ochtendroutine? Laat me weten of jij goede tips hebt. Ik hoor graag je reactie.

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *