Getrouwd met de man van de dromenvanger

“Daar komt de bruid”

Het duurde eventjes voordat ik de trap afliep terwijl mijn vriendin Marianne op haar dwarsfluit speelde. Alle gasten wachten beneden in de trouwzaal en keken omhoog naar de trap. Ik vroeg mij af of het al de afgesproken melodie was?

Kort daarvoor hadden Ivar en ik elkaar op de gang van de eerste verdieping van het kasteel ontmoet. Hij had mijn jurk nog niet gezien en vooraf voelde ik de spanning in mijn buik. Toen ik na 5 lange tellen de deur opendeed en naar Ivar liep, viel de spanning weg.  Met ogen vol bewondering en ontroering keek hij mij aan. Ik draaide als een koningin in het rond (ben immers 53 en geen 18 😊) en voelde mij helemaal in mijn ‘feminine presence’.  Ivar keek mij in mijn ogen en zei ‘Kunnen we naar beneden, schat?’ Een betekenisvol moment samen, ik kijk hem in zijn ogen en zeg ‘ja’. Terwijl zijn hand de mijne draagt, lopen we de trap af. Onze nieuwe levensfase gaat van start!

We wonen sinds juni 2020 samen. Ons contact begon met een bijzonder open netwerkgesprek in september 2018. Ik voelde aan het eind van dit gesprek de krachtige energie in zijn hand en was nieuwsgierig.  Bij een post op LinkedIn had hij mij een mooi compliment gegeven over een pitch die ik twee jaar geleden had gedaan. Tijdens een ondernemersbeurs die hij organiseerde. Dat vond ik attent en het gaf mij aanleiding om af te spreken voor een kop koffie. Onze afspraak gaf hij een vervolg.    

Na een wandelafspraak op de Postbank in Arnhem volgden meerdere dates. Ivar bood vrij snel zijn hulp aan bij de reeds geplande verbouwing van de zolder en het leggen van het laminaat. Ik was aangenaam verrast en moest even nadenken of ik zijn aanbod wilde aannemen. Hulp aanvaarden is een dingetje, ik was gewend om alles alleen te doen. Na even nadenken zei ik ‘ja graag’ en zo kwam zijn energie en hulp ons huis versterken.

Dromenvanger
Hij op zijn beurt was verrast om de dromenvanger, die hij mij twee jaar geleden had gegeven tijdens de netwerkbeurs, op mijn slaapkamer aan te treffen. Hij hing aan de kast en Ivar was er minutenlang stil van. In de kledingkast had ik al ruimte gelaten voor mijn toekomstige man. Een van mijn grote verlangens was een relatie met een bewuste, integere en stoere man. Daar droomde ik al jaren van.  De dromenvanger werd uiteindelijk ook het thema van onze bruiloft.

Wat verlang ik te ervaren in een relatie?  
Mezelf toestaan om te voelen wat ik verlang was en is een continue proces. Soms is het heel spannend en het opent alle mogelijkheden. Op de eerste plaats verlang ik dat ik helemaal mezelf ben en vrij voel. Respect, vertrouwen en passie voelen. Groeien in bewustzijn en als mens. Wat nog meer? Elkaars dromen steunen, samen groeien en delen, in het nu zijn, aanwezig zijn, met twee voeten op de aarde, leven, genieten van elkaar en van kleine dingen, lachen, huilen, stil zijn, dansen, eten, ruimte geven aan elkaar en alles wat er is laten zijn. Natuurlijk ook elkaar ontmoeten op romantisch, intiem en seksueel gebied. Verbinding in vrijheid, dat voelt geweldig!

Toen kwam er een groter verlangen….
Tijdens onze relatie kwam ik in contact met het verlangen om te trouwen. Iets wat ik vroeger nooit gedacht had. Nu wel, om vanuit liefde een diepe commitment uit te spreken naar elkaar. Door te trouwen voel ik een verdieping in onze relatie en het leven dat we elkaar gunnen en samen opbouwen. Op alle niveaus: energetisch, fysiek, emotioneel, spiritueel en heel aards.

Een sprookjeshuwelijk
Mijn geduld werd op de proef gesteld. Steeds bleef ik in vertrouwen naar Ivar, ik gaf wel een hint. Tot het moment dat hij, op mijn verjaardag 2 augustus 2022, op zijn knieën ging en mij ten huwelijk vroeg. Volmondig en in tranen zei ik ‘ja’. We zijn op 1 juli getrouwd op een prachtige locatie, Park Spelderholt in Beekbergen. Vanuit liefde en overvloed hebben we met mensen die ons lief zijn een fantastische trouwdag en swingend trouwfeest gehad. De dag vloog voorbij, zo cliché en waar. Wat bijzonder was, mijn 17 jarige zoon Ralph gaf ons de ringen aan. Sinds een paar jaar vormen we een nieuw gezin en nu is dat bezegeld met ons huwelijk. Continue voelde ik blijdschap in mijn hart. Soms werd ik overweldigd door alle aandacht en liefde van de mensen die erbij waren. Het is zo fijn om samen onze vreugde te delen.   

Sisterhood met vriendinnen
De meeste vriendinnen die ik in mijn hart draag, waren bij onze trouwdag aanwezig. Ik voelde mij zo gedragen en verbonden met hen. Sommigen waren al aanwezig voor de ceremonie om samen stil te staan bij ons huwelijk. Een traantje werd weggepinkt, lieve knuffels en woorden gedeeld, bewondering ontvangen over hoe ik eruit zag. Dat was zo waardevol! Een paar vriendinnen hebben een speciale rol vervuld tijdens onze dag. Alles werd tot in de puntjes geregeld door Marloes, onze ceremonie’juf’. Dorothy en Arny waren mijn getuigen bij het burgerlijk huwelijk. Onze babs Elise, wist het heel persoonlijk te maken zodat we heerlijk konden lachen en ontspannen. Marianne speelde, gedurende de dag, een paar keer muziek op haar dwarsfluit. Dat alles was fantastisch en ik voel me bevoorrecht met deze lieve sisters!

Emotioneel huwelijk
Mijn vriendin Dorothy heeft op mijn verzoek ook ons emotioneel huwelijk gesloten. Zij deed dit op een bijzondere, aardende en verbindende manier: een ritueel met woorden, drummuziek en zang. We liepen door de stromende regen naar de open tent toe. De regen gaf een bijzondere sfeer en we stonden in een cirkel onder de tent. Het voelde heel geborgen en verbindend. In aanwezigheid en betrokkenheid van onze familie, vrienden en voorouders als onze getuigen. Mijn moeder en de vader van Ivar zaten naast elkaar, als de familie oudsten. Vorig jaar had mijn moeder een dubbele CVA dus het was heel mooi dat zij toch bij ons huwelijk kon zijn. Marianne betoverde ons met haar prachtige stem en het lied ‘voor haar’. Tot tranen geroerd om alle voelbare liefde die in deze cirkel was.  In deze prachtige en betekenisvolle ceremonie hebben we onze persoonlijke beloften naar elkaar uitgesproken. Zelfs de vogels gingen fluiten bij de woorden van Ivar. We hebben symbolisch stil gestaan bij onze geliefden die er niet bij konden zijn. Door hun namen uit te spreken hebben we zo ruimte gemaakt voor ons gemis en hun aanwezigheid. Onder luide aanmoediging van iedereen zijn we over ons eerste obstakel, een boomstam, gesprongen. Een symbool dat we gezamenlijk alles aan kunnen. Met ons emotionele huwelijk voelde voor mij ons huwelijk als echt voltrokken.

Dankbaarheid, dat is wat ik voel voor deze nieuwe stap in onze reis. En ik dank Ivar voor zijn bereidheid om op diep niveau met mij, in vrijheid, verbonden te zijn.

Mijn nieuwe levensfase als getrouwde vrouw, met de dromenvanger man, is begonnen.

“DURF JE DROMEN TE VOLGEN”

Wil jij jouw dromen realiteit laten worden?
Misschien wil jij zelfs met jouw ‘droom’ man trouwen?

Klik hier voor een kennismakingsgesprek als jij vanuit jouw leiderschap nieuwe stappen wilt nemen.

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

1 Reactie

  1. Marloes

    Mooi geschreven Emmy! Het was een prachtige dag en jullie zijn een mooi liefdevol stel! Liefs Marloes

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *