De sleutel naar jouw geluk

Open je hart: de sleutel naar jouw geluk

Leven met een open hart is een cadeau en het geeft je een gevoel van rust en evenwicht. Je hart brengt je direct in contact met je diepste verlangens. Door hiernaar te luisteren, ervaar je meer geluk in je leven. Wat niet wil zeggen dat je hele leven over rozen gaat. Wel kun je zo beter met de uitdagingen die je leven je geeft, omgaan. Juist omdat je voelt dat je op het pad van je hart bent.

Het brengt je een gevoel van harmonie en je voelt je liefdevol naar jezelf en naar anderen. De verbinding met jezelf, met anderen en de maatschappij om je heen verdiept zicht. Door je hart te openen voel je je veilig, in vrede en vreugdevol. Je voelt je thuis in jezelf. Je creëert een gevoel van geluk dat los staat van je materiele bezittingen. Het is wel zo dat hoe meer je vanuit je hart en liefde leeft, hoe hoger je frequentie is en je makkelijker datgene wat je wenst, kunt creëren.

Je hartchakra is het centrum van Zijn. Een centrum van adem, beweging en verbinding. Het is het centrum van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en alles en iedereen. Hier begint de verbinding met jezelf, met anderen en het leven.

Emoties
Door je hart te openen en de keuze te maken om oude emoties te verwerken kun je meer vanuit liefde leven. Je komt dichter bij je jezelf. Wanneer je triggers tegenkomt die oude emoties wakker maken, kun je hier beter mee omgaan. Veel emoties liggen opgeslagen in het hartgebied. Emoties vragen je om gevoeld te worden. Door ze echt aandacht te geven en ze te voelen, lossen ze stap voor stap op. Ga gewoon voelen, blijf er niet in hangen en ontdek hoe je je lichter voelt. Dit geeft je een gevoel van vrijheid .

Je hart openen, vanuit je hart leven en je verlangens voelen, hoe doe je dat?

Hieronder geef ik je tien tips om je hart open te openen. Natuurlijk zijn er nog veel meer te bedenken.

Tip 1: Fysiek je hart openen
De spieren in je borstkas gaan strakker staan wanneer je oud zeer hebt opgeslagen in je hartgebied. Het is dus fijn om die te gaan ontspannen. Dat kun je op een aantal manieren doen: je kunt oefeningen doen om je borstkas te openen, je kunt je laten masseren of je kunt jezelf masseren.
Je hart bevindt zich achter je borstbeen. Als je vanaf het midden van je borstkas je handen plaatst en dan naar beneden gaat, kom je bij je hart, achter je borstbeen.

Tip 2 : Adem in naar je hart
Je longen zijn natuurlijk bedoeld om te ademen. Toch helpt het om je voor te stellen dat je naar het midden van je borst, naar je hart inademt. Richt je aandacht op je hart. Je ademt liefde in, je hart vult zich met elke inademing met liefde. Bij elke uitademing ontspan je jezelf. Alles is welkom en je bent veilig. Adem een paar minuten op deze manier naar je hart. Deze oefening kun je zittend of liggend doen. Voel of er andere emoties opkomen en adem ernaar toe. Zodat je ze stap voor stap los kunt laten.

Tip 3 : Contact met je hart en handen
Ga comfortabel op je rug liggen (bijvoorbeeld op een yogamatje) en adem rustig in en uit. Leg je voorkeurs hand op je hart, direct op je huid. Bij elke inademing stel je jezelf een warm licht voor dat symbool staat voor de liefde in je hart. Het licht ademt met je mee. Als het prettig voelt, leg je jouw andere hand over je eerste hand heen. Of je legt je tweede hand op je buik om contact te maken met je krachtcentrum daar. Als mantra kun je zeggen: “Ik open mij voor mijzelf en alles wat ik voel is welkom. Ik hou van mezelf. “

Tip 4 : Open je hart met je armbeweging
Ga op een ruime plek in je huis, tuin of buiten staan. Als er zon is, naar de zon gericht. Zet je voeten op heupbreedte, je knieën zijn van het slot, je ogen zijn gesloten. Neem je ademhaling waar en voel je voeten op de grond.
Breng je handen naar je hartgebied, plaats je vingertoppen op je borstbeen, je vingers raken elkaar. Op je inademing open je je handen in een vloeiende beweging naar voren en dan zijwaarts. Zover als voor jou goed voelt. Zo open je jouw hartgebied op een fysieke manier. Bij je uitademing breng je je handen terug naar je hartgebied. Doe dit een paar minuten.

Tip 5 : Gebruik je stem
Je stem kun je direct verbinden met je hart. Je hart is een bron van energie die in beweging wil komen. Voel eens wat je ervaart als je zingt. Open je mond lichtjes en maak het geluid ‘aaahhh’. Hiermee zet je de energie van je hart in beweging en gaat je hart open. Alle organen in je lichaam kun je met klanken activeren.

Tip 6: Zet je ogen, je spreken en handelen in vanuit liefde
Door liefdevol naar jezelf en anderen te kijken, activeer en open je direct je hart. Wanneer je in een persoonlijk contact ook zorgt voor afgestemd oogcontact, versterk je dit vele malen.  Dit geldt idem dito voor liefdevol communiceren. Mensen voelen zich welkom en op hun gemak. Zij op hun beurt openen zich voor jou. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor alles wat je doet, handel vanuit liefde en dit raakt de mensen om je heen.

Tip 7 : Doe iets voor een ander
Dit is een van de meest vervullende en hart openende dingen die we kunnen doen. Zonder er iets voor terug te verwachten kun je iets doen voor een ander. Begin in je eigen cirkel thuis, voor je partner, je kinderen, je buren, je familie of vrienden. Waarmee doe je de ander een plezier, wat heeft die persoon nodig? Of ga een stap verder en doe iets voor de maatschappij, een project of een stichting. Welke positieve bijdrage kan jij leveren?

Tip 8 : Spreek vanuit je hart en lucht je hart
Open jezelf voor wat je ervaart in je hart en spreek je op een liefdevolle manier uit. Dit betekent dat je jezelf serieus neemt in je gevoel en dat op respectvolle wijze deelt. Of het nu gaat over wat je nodig het, je verlangens, je twijfels, je angsten of issues die je ervaart. Dit kan zijn met je partner, kinderen, familie, vrienden, collega’s of andere mensen. Spreek vanuit jezelf en jouw gevoel, zonder te wijzen naar de ander en houd het bij jezelf. Als je blokkades ervaart in jezelf of in het contact met de ander, is het aan jou om deze vanuit je hart weg te halen. Kom tot een diep hart  contact samen.

Tip 9 : Onderneem dingen waar je hart blij van wordt
Onderzoek van welke dingen jij blij wordt en je hart een sprongetje maakt. Het kan heel divers zijn en is voor iedereen anders. Misschien is het de natuur, een wandeling maken, een hobby oppakken zoals fotografie of een sport beoefenen, dansen, lezen, muziek maken, zingen, afspraken met mensen, lekker koken, dansen, chillen op de bank, een heerlijke wijn, mediteren, masseren, leuke uitjes met je kinderen, iets doen voor anderen, een boek schrijven.
Er is een oneindig aantal mogelijkheden en misschien doe jij graag iets wat hier niet bij staat. Maak eens een lijst voor jezelf en kijk hoe vaak je hier tijd voor maakt. Als je de behoefte hebt om iets vaker te doen, maak dan de keuze om dat te doen. Aandacht voor jezelf is goede voeding voor je hart. Je laadt je hart op en kunt ook weer gemakkelijker aan anderen geven.

Tip 10 : Beoefen dankbaarheid
Dankbaarheid in je hart voelen is als het ware voeding voor je hart. Je hart is je centrum van Zijn. Wat een wonder dat je leeft op deze aarde! Je bent een mooi mens. Sta eens stil bij alles waar je dankbaar voor kunt zijn. Begin met de basis, je ademt, je hebt een woonplek, je hebt te eten en te drinken, je bent veilig en woont in een veilig land. Ontdek wat er allemaal is in je leven, voel dankbaarheid en open je hart.

In mijn werk bied ik andere werkvormen aan die je helpen om nog dieper in contact te komen met je hart, je verlangens en je vrouwelijke kracht. Zodat je geïnspireerd bent en in actie te komt om je doelen te realiseren.

Voel jij je vrij om naar de verlangens van je hart te leven?
Laat het me weten. Ik hoor graag je reactie.

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *