De positieve effecten van meditatie

Meditatie is simpelweg je focus op iets richten. Meditatie is fun & sexy.

Meditatie is meer en meer geaccepteerd in de maatschappij en het bedrijfsleven. Tientallen jaren geleden werd het nog gezien als iets ‘alternatiefs’ of als iets oosters. Inmiddels is het ook in de westerse wereld doorgedrongen. Bekende mensen zoals Ariana Huffington, Oprah Winfrey, Barack Obama hebben dit als onderdeel van hun ochtendroutine.  In de top van bedrijven, bij scholen en opleidingen, en bij sporters wordt meditatie ingezet. Grote bedrijven nemen meditatie zelfs op in hun P&O beleid.  De positieve gevolgen van meditatie zijn wetenschappelijk onderzocht.

Een aantal voordelen van meditatie zijn:

 • Het vermindert stress en spanningen.
 • Het verbetert de concentratie, focus en productiviteit.
 • Het vergroot je empathisch vermogen.
 • Je stelt jezelf meer open en bent liefdevoller.
 • De relatie met jezelf en anderen verdiept zich.
 • Je kunt beter omgaan met de up’s  en down’s van het leven.
 • Je kunt beter omgaan met gedachten en emoties.
 • Je angsten en onzekerheden nemen af.
 • Het werkt genezend op je lichaam (beter immuunsysteem).
 • Je bent beter contact met je intuitie.
 • Je ervaart meer passie in je leven en relaties.
 • Je hebt meer zelfvertrouwen.

Kortom, het bevordert je algehele gezondheid, je persoonlijke ontwikkeling en je relaties.

Er zijn vele vormen van meditatie. Onderzoek welke vorm passend is voor jou en je helpt om de stilte in jezelf te vinden.  Het ondersteunt je leven op zoveel manieren. Je geeft je gezondheid een boost en je voelt gelukkiger. Een dag heeft 1440 minuten. Stel dat je 30 minuten per dag mediteert. Dat is  slechts 2% van je beschikbare tijd! Ter vergelijking: 8 uur slapen, 480 minuten is 33.33% van je tijd.

In 1999 maakte in voor het eerst kennis met meditatie tijdens een vakantie in Monaco in een luxe Spa Centrum. Heerlijk en relaxed, zo ervaarde ik dat toen. Ik viel er zelfs bij in slaap. Thuis deed ik er niets meer mee. Jaren later deed ik weer mee aan een meditatie sessie, zittend op een meditatiekussen in de stilte. Dat vond ik zo saai en het kon me niet bekoren.

Tot ik het geluk had om in 2012 een compleet vernieuwende ervaring met meditatie op te doen. Dit was in mijn opleiding tot Art of Feminine Presence teacher waarin naast praktische oefeningen op het gebied van mindset, presence (aanwezigheid),  schaduwwerk, impact en vrouwelijk leiderschap ook diepgaande meditaties gegeven worden. Het heeft geresulteerd in de oprichting van mijn bedrijf in 2013 en uiteindelijk heb ik ook een mooie relatie met een krachtige en bewuste man.

Het effect van deze meditaties is mindblowing en heeft mijn leven definitief en positief veranderd. Ik kan zeggen dat dit een boost heeft gegeven aan mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn liefdesleven.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met meditatie. Laat het mij weten.

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *