De nummer 1 tip om in je kracht te staan

Kwetsbaarheid en kracht zijn samen ijzersterk
Er zijn van die momenten dat je jezelf kwetsbaar voelt en tegelijkertijd het verlangen hebt om krachtig te zijn. Deze kwetsbaarheid is het tonen van je hart, je ziel, je gevoelens en je emoties. Het is prima om je bewust te zijn van je kwetsbaarheid en het te tonen.  Of kies je ervoor om jezelf te laten leiden door je ego?  Dan verval je in aannames, oordelen, angsten en patronen en ben je uit verbinding met jezelf of de ander. Je kunt er ook voor kiezen om waar te nemen wat er is en toch doorgaan. Ondanks dat je je kwetsbaar of onzeker voelt.

Innerlijke kracht

Jouw innerlijke kracht ligt besloten in jouw eigen wijsheid. Het is een kracht die wij allemaal in onszelf hebben en kunnen aanspreken. Het is de combinatie van de kracht tussen ons lichaam en hoofd. De verbinding voelen tussen ons hoofd, hart en buik zorgt ervoor dat we bewust aanwezig zijn in onszelf. Deze drie eenheid leidt ons op onze weg in het leven.

In de waan van alledag, door impactvolle ervaringen of conditionering vanuit je opvoeding kun je de verbinding tussen deze drie eenheid (deels) kwijtraken. Dan kun je bijvoorbeeld vanuit je hoofd (je brein) leven en van alles beredeneren. Daar kun je heel oud mee worden. Ikzelf was vroeger ‘het hoofd op het stokje’. Of je leeft vanuit je hart en doet alles op je gevoel, zijn relaties erg belangrijk en geef je misschien grenzen niet goed aan. Vaak ervaar je  ook minder passie in je leven en intieme relatie. Of je leeft vanuit je buik en volgt vanuit deze energie je leven. Dan speelt seksualiteit een grote rol in je leven waardoor je bijvoorbeeld een partner aantrekt die minder passend is. Waarschijnlijk ervaar je in je relatie veel passie maar weinig liefde, intimiteit en compassie.

Je vrouwelijk krachtcentrum en je intuïtie

Voor vrouwen is de verbinding met ons vrouwelijk krachtcentrum, belangrijk voor onze authentieke kracht. In allerlei stromingen wordt dit zo gezien. In de yoga bijvoorbeeld noemen ze deze plek dantien. Een van de functies van je krachtcentrum is gronden en je stevigheid voelen. In dit centrum zit jouw levens- en creatiekracht. Ook brengt het je naar je intuïtie, je innerlijk weten oftewel je ziel.

Je kent vast de situatie dat je een ruimte binnenloopt en het meteen niet fijn voelt. Je neiging is om direct te vertrekken. Je voelt dit in je buik/maag gebied. Andersom is het ook mogelijk dat je een ruimte binnenloopt en je heel blij voelt. Door de mensen die je ontmoet of de energie die je waarneemt.

Laat je niet alleen leiden door de gedachtes in je hoofd maar ook door de signalen die je van je lichaam krijgt. Word je bewust van je gedachten, wat je tegen jezelf zegt en je intuitie. Gedachten die gebaseerd zijn op angst voelen zwaar en ongemakkelijk. Ze roepen vaak ook bepaalde emoties op. Je intuïtie daarentegen voelt fijn, licht en ontspannen. Je weet en voelt dat het klopt zonder dat je het hoeft te beredeneren. Dat helpt je om de juiste beslissingen te nemen.

De nummer 1 tip om snel in je kracht te staan

Wil je simpelweg in je kracht staan, rust en zelfvertrouwen voelen en helemaal jezelf zijn? Of wil je rust als je je emotioneel voelt, stress ervaart of het even niet weet?

Ga dan met je aandacht naar je lichaam en scan je hele lichaam. Waar in je lichaam voel je iets? Spanning of ontspanning, neem het waar. Daarna ga je met je aandacht naar je vrouwelijk krachtcentrum in je buik. Dit centrum bevindt zich 7 vingers onder je navel in de kern van je lichaam. Wanneer je jouw aandacht op deze plek richt, merk je dat je rustiger en ontspannen voelt. Adem naar deze plek, dit is jouw basis, hier ben je als het ware ‘thuis’. Dit gevoel van ontspanning geeft je kracht en vrijheid. Om te onderzoeken, te voelen en te verlangen wat voor jou speelt. Het is een ruimte waarin iets nieuws kan ontstaan en jij bewuste keuzes kan maken.

Deze tip kun je in allerlei situaties toepassen. Ik gebruik het dagelijks en kan dan beter met allerlei situaties omgaan. Mijn communicatie wordt helderder en in mijn contacten ervaar ik meer verbinding.  Wanneer ik het vergeet, wordt dat meestal snel duidelijk. Ik ervaar meer stress, ga twijfelen of ik kom niet in beweging.  

Wanneer ik bijvoorbeeld naar een netwerkbijeenkomst ga, een gesprek voorbereid of een presentatie moet houden is dit een van de dingen die ik altijd doe.

Probeer de tip van je krachtcentrum in dagelijkse situaties en contacten uit. Merk eens op hoe je je voelt. Het is zo prettig om in allerlei situaties te voelen dat je op jezelf kan vertrouwen.

Laat me weten of jij hier iets van herkent en hoe je ermee omgaat. Ik hoor graag je reactie.

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *