Creëer 2023 vol liefde, geluk en succes

VAN 2022 NAAR EEN SCHITTEREND 2023: VOL LIEFDE, GELUK EN SUCCES

 De december periode is een ideaal moment om stil te staan bij het afgelopen jaar. De winter begint en het is ideaal om nu te onderzoeken, te reflecteren en je te bezinnen. Er zijn verschillende niveaus waarop je dit kunt doen: mentaal, emotioneel en fysiek. Het is zo interessant om alle aspecten mee te nemen. Wees je zeker ook bewust van je fysieke lichaam: welke signalen heb ik gehad van mijn lichaam en wat verteld mij dit?

Wat kun je in deze blog verwachten?
* Allereerst creëer je de basis om vol vertrouwen te kijken naar het afgelopen jaar.
* Ik deel de belangrijkste levensgebieden waar ik elk jaar bij stil sta en over schrijf. Dat helpt me enorm om te kunnen vooruitkijken.
* Je onderzoekt wat of wie jou tegenhoud. Daarna doe je een loslaat ritueel, zodat je opgeschoond 2023 ingaat en jouw mooiste jaar creëert!

DE BASIS OM TERUG TE KIJKEN
Stap 1 – Onderzoeken van 2022
In deze fase kijken we naar wat je waardeert in dit afgelopen jaar. Zo open je je hart om liefdevol te kijken naar alles wat zich heeft voorgedaan.
De vragen die je jezelf hierbij kan stellen zijn:
1. Wat is jouw emotionele hoogtepunt?
2. Wat gaf je de meeste energie en vervulling?
3. Welke relatie heeft het meest met je gedaan?

Stap 2- Reflecteren op 2022
Ik nodig je uit om te kijken op werk of persoonlijk vlak bij het beantwoorden van de volgende vragen.
1. Wat is een belangrijke creatie, resultaat of prestatie?
2. Wat van jou heeft daaraan bijgedragen?
3. Wie heeft daar een belangrijke rol in gespeeld?
4. Wie heeft je het meest gekwetst? En ben je met hem of haar compleet?
5. Waar heb je het meeste spijt van? Is er iemand tegen wie je ‘sorry’ zou willen zeggen?
6. Wie was jou het meest tot steun?
7. Wat is het lichaamsdeel dat het meest tot jou sprak dit jaar? Wat wil dit jou vertellen?

Stap 3 – Erkennen van wat er was in 2022
Dit is een uitnodiging om eerlijk in de spiegel te kijken met het beantwoorden van deze vragen.
1. Wat heeft niet gewerkt of ontbroken?
2. Wat kun je hieruit afleiden of leren of ontdekken?
3. Wat was het centrale thema in het afgelopen jaar op persoonlijk en professioneel vlak?

Stap 4 – Inspiratie
In deze fase kijk je naar wat je raakt en hoe je dat een plek kunt geven.
1. Welke gebeurtenissen of ontwikkelingen in de samenleving raken je het meest?
2. Wat is je geraakte verlangen? Wat raakt je hart?
3. Wat is je thema in 2023?

EVALUEREN VAN JE LEVENSGEBIEDEN 2022
Door bij elk levensgebieden stil te staan bij wat de situatie was in 2022 én dit ook op te schrijven, wordt je je meer bewust. Ik herinner mij dat ik dit de eerste keer confronterend vond omdat ik toen geen partner had en single moeder was. Toch hielp het opschrijven van de realiteit mij om te voelen waar ik naar verlangde.
Levensgebieden
* Werk en creatieve expressie
* Geld en materieel bezit
* Huis
* Partner en romantiek
* Seksualiteit en intimiteit
* Familie
* Vriendschap
* Gezondheid en ontspanning
* Spiritualiteit en persoonlijke groei
* Zingeving
Verbind je met je vrouwelijke krachtcentrum in je buik en stel jezelf daar een lichtbol voor. Bij elke inademing wordt je lichtbol groter en is je onderbuik vol licht. Bij je uitademing neemt de lichtbol zijn originele grootte weer aan. Adem een paar keer diep in en uit terwijl je verbonden blijft met deze lichtbol in je buik. Schrijf dan per levensgebied op wat er in je naar boven komt.
Je kunt hierbij denken aan je hoogtepunten, waar je blij en dankbaar voor was, je successen. Voel hoe je je voelde tijdens deze momenten? Wat voelde je in je lichaam?.

Denk ook aan je uitdagingen, wat ging er niet goed, wat heb ik geleerd?

LOSLAAT RITUEEL OFTEWEL IETS ACHTER JE LATEN
Loslaten van iets of iemand klinkt heel mooi. Om te helen zul je de volle ervaring mogen integreren in jezelf. Je kunt wel je gehechtheid aan iets of iemand loslaten. Misschien heb je beperkende overtuigingen en patronen die hieraan verbonden zijn. Of houdt je energie vast die te maken heeft met de pijnlijke ervaring of de herinnering. Dat kun je loslaten.
Wanneer je kunt accepteren dat iets bij je hoort als deel van je leven en je neemt er eigenaarschap van, heb je het voldoende verwerkt. Dan overheerst het je niet meer het huidige moment.

Ikzelf kom mezelf ook nog regelmatig tegen met oude patronen van uitstelgedrag (een angst voor afwijzing, voort gekomen uit een lange ongelijkwaardige relatie). Als single moeder ben ik voor alles verantwoordelijk en dat voelde vaak eenzaam. Ik verdoofde dit gevoel door maar bezig te zijn, mijn adem was hoog. Als ik mij verbind met mijn vrouwelijke krachtcentrum, mijn baarmoeder, en mijn hart wordt ik bewust van mijn lichaam en weer rustiger. Soms ben ik met mijn partner en overvalt mij ineens een onrustig gevoel en wil ik helder grenzen aangeven. Dat heeft dan te maken met mijn seksueel trauma. Ik wordt mij bewust van de impact die dit op mij heeft gehad. Het helpt om dan mijn lichaam te voelen, waar deze energie zit in mijn lichaam, welke emotie ik ervaar en dat te erkennen. Dan wordt het weer rustig en ben ik opnieuw aanwezig.

Wat heb je nodig voor dit ritueel?
Pen en papier, een kaars, lucifers, een vuurvaste schaal of schelp. Eventueel ook water en een handdoek. Als je buiten een vuurkorf hebt, kun je dat ook gebruiken. In de natuurreligies staan vuur en water symbool voor reiniging en loslaten. Iemand die mooi over natuurreligie schrijft is Susan Smit. Haar boeken zijn een aanrader.

Waar begin je mee?
Stel je voor dat je onder de douche of buiten in de regen staat en dat alle negatieve energie van je af stroomt. Je bent helemaal schoon en zuiver.
Je creëert een rustige plek voor jezelf en steekt de kaars aan. Daarnaast zet je het schaaltje met water en de vuurvaste schaal. Verbind je met je vrouwelijke krachtcentrum in je buik en stel jezelf daar een lichtbol voor. Bij elke inademing wordt je lichtbol groter en is je onderbuik vol licht. Bij je uitademing neemt de lichtbol zijn originele grootte weer aan. Adem een paar keer diep in en uit terwijl je verbonden blijft met deze lichtbol in je buik.
Pak nu je pen en papier en beantwoord de volgende vragen:
– Wat dient je niet meer?
– Wat wil je loslaten of achterlaten in je leven?
– Welke beperkende overtuigingen en patronen wil je achterlaten?
– Welke oordelen/gedachten/gevoelens over jezelf of anderen wil je loslaten?
– Welke relaties wil je achter je laten?

Gun jezelf de tijd en blijf schrijven totdat het klaar voelt. Zet een datum boven je lijst en lees hardop voor wat je geschreven hebt. Adem een paar keer diep in en zeg dan hardop: ‘Ik laat dit nu los. Zo is het en zo zal het zijn.’
Steek dan je papier aan met de kaars en gooi het in de lege schaal of schelp. Stel jezelf voor dat alles wat je achter je laat in het vuur verbrand tot as. Als je papier moeilijk verbrand, vraag jezelf of je er echt klaar voor bent om los te laten. Maak opnieuw verbinding met je krachtcentrum en je lichtbol en herhaal hardop: : ‘Ik laat dit nu los. Zo is het en zo zal het zijn.’
Pak dan de schaal met water. Water staat symbool voor het wegwassen van het oude en het toelaten van het nieuwe. Haal je handen uit het water en droog ze af. Voel de verbinding met je krachtcentrum en haal nog eens diep adem. Focus op de vlam van de kaars, het vuur en neem het licht in je op ter inspiratie.

WAT WIL JIJ MANIFESTEREN IN 2023?
Op 21 december is de winterzonnewende die letterlijk een ommekeer is. We vieren het begin van de winter en de terugkeer van het licht. Je kunt dit moment gebruiken om nieuwe keuzes te maken die zorgen voor meer positieve gevoelens en ervaringen.
Door in te zoomen op jouw intuitie en verstand kun je je afvragen wat voor jou belangrijk is om te doen in 2023.
Welke doelen ga jij jezelf stellen?
Welke nieuwe keuzes ga je maken?
Welke kwaliteiten ga je ontwikkelen?
Van wie heb je support nodig om dit te bereiken?

Wil je mijn ondersteuning bij het creëren van jouw mooiste 2023? Neem dan contact met mij op 😊

Voel je vrij om deze blog te delen.

Liefs,


P.S. Wil je hierover in gesprek of heb je vragen?
Neem hier contact met mij op of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.

P.S.2 Wil je aan de slag met gratis en praktische tools om je doelen te behalen?
Download hier mijn gratis e-book ‘Stap in je vrouwelijk leiderschap en ontdek de 7 belangrijkste sleutels naar het behalen van je doelen.

Copyright  © 2021 Vrouw & Essentie. All rights reserved.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *